У Польщі поширюють інформацію, що чоловікам при зверненні за новим паспортом вручатимуть квитки в Україну

У соцмережах почали розповсюджувати лист на бланку держпідприємства „Документ”, адресований Міноборони України, з грифом „Для службового використання”.

Про це інформує InPoland, пише DailyLviv.com.

У соцмережах почав розповсюджуватися лист на бланку держпідприємства „Документ” адресований Міноборони України з грифом „Для службового використання”.

Ми поговорили з Генконсулом України у Вроцлаві Юрієм Токарем щодо цього „листа”. Як він повідомив, це досить примітивна підробка, і при уважному його розгляді швидко можна зрозуміти, що особа, яка його створювала не володіє інформацією.

По-перше, ДП „Документ” взагалі не має повноваження для оформлення „тимчасових проїзних документів для повернення в Україну”. Це не їх компетенція. Вони є підрозділом ДМСУ, а саме це посвідчення відповідно до законодавства можна оформити тільки в дипломатичному представництві або консульській установі, і ніяк не в ДП „Документ”. Формулювання ж, яке ж згадується у фейку не відповідає загальноприйнятій назві.

При втраті закордонного паспорта або якщо документ не дійсний видається посвідчення особи на повернення в Україну.Фейк містить також велику кількість помилок.

Джерело

Новини України