Жителям Полтавщини, які заборгували за електроенергію, припинятимуть її постачання: чому

За інформацією: Суспільне Полтава.

Жителям Полтавщини за борги можуть відключати електроенергію. Фото: pexels.com

У разі заборгованості жителям Полтавщини знову можуть відключати електроенергію. Така можливість з’явилася після внесення змін до постанови Кабміну.

29 грудня 2023-го року Кабінет міністрів України вніс зміни до постанови № 206 "Деякі питання оплати житлово-комунальних послуг в період воєнного стану". Так, припинити надання послуг за борги, які утворилися після початку повномасштабного вторгнення, не можна лише на деяких територіях. Це у громадах, де тривають бойові дії або які тимчасово окуповані Росією. На решті територій за борги можуть відключати від послуг.

Так постачальники електроенергії мають право відключити від послуги побутових споживачів, які заборгували. Про це йдеться на сайті "Полтаваенергозбут". Аби цього не сталося, люди мають звернутися до підприємства для оформлення акту звірки спожитої та сплаченої електроенергії. Якщо заборгованість виявлять, її необхідно сплатити або укласти договір про реструктуризацію.

Як пояснила Суспільному прессекретарка "Полтаваобленерго" Ірина Бабенко, "Полтаваенергозбут" надає список боржників підприємству, а відключають їх бригади обленерго. За відключення та повторне підключення до електромереж споживачі мають заплатити.

Раніше припинення надання житлово-комунальних послуг через заборгованість, яка утворилася після 24 лютого 2022-го, було заборонене.

Новини України