Законопроєкт про мобілізацію до неділі одержить рішення профільного Комітету ВР

Члени Комітету Верховної Ради з національної безпеки, оборони та розвідки мають питання майже до всіх 73 сторінок законопроєкту Кабінету Міністрів про зміни в мобілізації.

Про це повідомив секретар цього комітету Роман Костенко в ефірі телемарафону, пише DailyLviv.com. Він сказав, що комітет вирішуватиме, як доопрацьовуватимуться спірні положення документу: поверненням законопроєкту уряду чи голосуванням у Раді та погодженням правок між першим і другим читаннями. 

«Законопроєкт на 73 сторінки. І наше головне завдання, оскільки дуже багато запитань до багатьох норм, які там є, практично на кожній сторінці, зрозуміти, як це бачать «основні замовники», — наголосив Роман Костенко. — Саме рішення комітету, яке ми будемо рекомендувати після його вивчення, може бути до кінця тижня».

Нардеп повідомив, що засідання комітету було закритим, тому парламентар не може озвучити жодних цифр, що стосуються мобілізації та залучення особового складу.

25 грудня у Верховній Раді зареєстрували урядовий законопроєкт про зміни до законів про мобілізацію, облік, військову службу. Передбачаються комплексні зміни щодо правил військового обліку, вручення повісток, проходження ВЛК, відстрочки, мобілізації, військової служби та звільнення.

Законопроєкт пропонує, зокрема, змінити призовний вік з 27 до 25 років, скасувати строкову службу, дозволити надсилати повістки про виклик до ТЦК і СП через електронний кабінет або на електронну пошту тощо.

Джерело

Новини України