В Україні стрімко зростає споживання електроенергії — «Укренерго»

В Україні стрімко зростає споживання електроенергії - "Укренерго"

Фото: facebook.com/npcukrenergo

В Україні стрімко зростає споживання електроенергії. Причини цьому, кажуть енергетики, закінчення свят, початок робочого тижня та похолодання. Тож просять економно споживати електроенергію з 16:00 до 19:00 та використовувати енергомісткі прилади вночі, повідомляє «Укренерго».

— Вчора, 2 січня, добовий максимум споживання був ввечері. Його показник був на 13,8% вищим, ніж у вівторок, 26 грудня. Сьогодні, 3 січня, рівень споживання станом на 10:00 на 14% вищий за відповідний показник о 10:00 вчора, 2 січня. Таке різке підвищення рівня споживання створює значне додаткове навантаження на енергосистему, — йдеться у повідомленні.

В «Укренерго» зазначають, що для покриття споживання, яке так стрімко зростає, потрібно швидко ввести в роботу щонайменше шість енергоблоків. Для електростанцій, які все ще відновлюються після масованих ракетних атак минулої зими, це дуже різке збільшення навантаження, яке може призвести до технологічних порушень.

— Для того, щоб допомогти енергосистемі працювати у цей складний період, достатньо перенести використання енергомістких приладів з вечірніх годин максимального навантаження 16:00-19:00 на ніч або ранок. Наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів, — йдеться у повідомленні.

Вранці 2 січня для збереження балансу між виробництвом та споживанням  протягом 30 хвилин  обмежувалась робота електростанцій на ВДЕ. Це було пов’язано з різким падінням споживання через пошкодження, завдані мережам «Укренерго» та обленерго під час масованої ракетної атаки. Імпорт електроенергії здійснюється вдень зі Словаччини та Румунії.

У Києві та Київській області відновлено енергоживлення всіх споживачів, що були знеструмлені під час масованої ракетної атаки 2 січня. Через бойові дії та з інших причин на ранок 3 січня  без світла залишаються 412 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Харківській області. Через негоду на ранок знеструмлено 4 населені пункти – всі понад добу в Донецькій області.

Під час атак 2 січня росіяни запустили десятки ударних безпілотників, крилатих та аеробалістичних ракет по Києву, Харкову, Миколаєву, Кропивницькому. У Києві зруйновані житлові будинки, складські приміщення, супермаркети та газова інфраструктура. У деяких районах столиці відсутнє електро- та водопостачання. Житлові райони Харкова також зазнали атак.

Джерело

Новини України