Теоретичний курс з водіння без навчання в автошколі: скільки жителів Полтавщини склали іспит

За інформацією: Суспільне Полтава.

Теоретичний іспит у сервісному центрі МВС. Суспільне Суми

Можливістю самостійно опанувати теоретичний курс навчальної програми для отримання посвідчення водія на Полтавщині скористалися 80 людей. Для вивчення кандидати можуть використовувати будь-яку доступну для цього інформацію.

Можливість скласти теоретичний іспит без підготовки в автошколі в Україні з'явилася 22 листопада 2023-го року. Кандидати у водії можуть самостійно підготуватися до тесту. Для цього можуть використовувати інформацію із доступних для них джерел. Про це 4 січня під час брифінгу повідомила заступниця начальника регіонального сервісного центру МВС Ірина Пархоменко.

Заступниця начальника регіонального сервісного центру МВС Ірина Пархоменко. Фото: Суспільне Полтава

Без підготовки в автошколі кандидати можуть звернутися до сервісних центрів МВС і скласти теоретичний іспит самостійно.

Від 22 листопада до 31 грудня такою можливістю на Полтавщині скористалися 80 людей, з них 70 отримували посвідчення водія уперше.

"Можу сказати, що досить результативною їхня самостійна підготовка, тому що із цих 80 осіб 51 особа успішно склала теоретичний іспит і мала можливість далі проходити підготовку з опанування практичних навичок керування транспортними засобами", — розповіла Ірина Пархоменко.

За словами Ірини Пархоменко, зміна дає можливість людям самостійно вивчити теорію та зекономити гроші на навчанні в автошколі. Однак, проходження практичного курсу в акредитованих навчальних закладах є обов’язковим.

Як скласти теоретичний іспит самостійно:

  • Підготуйтеся.
  • Зверніться до сервісного центру МВС. Отримайте талон запису. Із собою необхідно мати: паспорт, ідентифікаційний номер та медичну довідку.
  • Повідомте адміністратору сервісного центру про самостійне опанування теоретичного матеріалу.
  • Дайте відповідь на 20 питань за 20 хвилин (допускається 2 помилки).
Новини України