У Бердичеві рятувальники пропагували безпечну поведінку на водоймах

Рятувальники посилили інформаційно-роз’яснювальну роботу спрямовану на запобігання нещасним випадкам на водоймах та поблизу них у зимовий період.

Так, 2 січня бердичівські рятувальники провели профілактичний рейд біля річки Гнилопʼять, що в м. Бердичів, а також завітали до міського басейну, де провели превентивні заходи. Зважаючи на прогнози синоптиків щодо наближення морозів, рибалкам нагадали про те, що не можна пробивати поряд одна від одної багато лунок, необхідно уникати розташування великими групами на одному місці, не можна рибалити на переправах, поблизу вимоїн та занадто далеко від берега.

Громадян, які знаходилися поблизу річки, фахівці ДСНС застерегли, що вихід на лід дітям без батьків категорично заборонений. Найбільш небезпечна крига – перша та остання, адже така крига ще надзвичайно тонка і не витримує маси навіть маленької дитини. Лід блакитного кольору – найміцніший, а білого – значно слабший. При пересуванні декількох людей по льоду треба йти один за одним на відстані. Під час руху по льоду потрібно слідкувати за його поверхнею, обходити небезпечні місця та ділянки з кущами і травою. Якщо лід недостатньо міцний потрібно негайно зупинитися і повертатися назад тим же шляхом, роблячи перші кроки без відриву від його поверхні.

Усі проінструктовані отримали пам’ятки із основними правилами безпеки під час перебування на кризі. Наразі така робота проводиться у всіх куточках Житомирщини, адже біду завжди краще попередити.

ГУ ДСНС України у Житомирській області

Джерело

Новини України