Партія Путіна заснувала власну ПВК «Еспаньола» — ГУР

Провладна партія «Єдина Росія» заснувала власну приватну армію «ПВК «Еспаньола».

Про це повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міноборони України, пише DailyLviv.com. 

Як зазначається, раніше це терористичне формування «Еспаньола» перебувало у структурі батальйону «Восток» як добровольчий підрозділ російських футбольних фанатів.

У 2023 році «Еспаньолу» у своє розпорядження отримали партійці Путіна – терористичний підрозділ проголосив статус так званої приватної військової компанії, і на гроші з «Єдиної Росії» розпочався й триває активний рекрутинг, підкреслили в ГУР.

Читайте також: ПВК «Вагнер», під керівництвом сина Прігожина, поновила набір найманців

До «ПВК «Еспаньола» беруть так званих футбольних «ультрас», російських радикалів усіх мастей, зокрема симпатиків нацистської ідеології, а також пересічних цивільних осіб з зубожілих «суб’єктів» РФ та тимчасово окупованих територій України – останніх використовують у «м’ясних» штурмах для створення статусу «бойового підрозділу», додали в розвідці.

У пунктах рекрутингу до «Еспаньйоли», які діють на окупованих українських територіях, добровольцям за безпосередню участь у бойових діях проти України обіцяють по 220 тисяч рублів на місяць. Контракт має бути мінімум на пів року.

До ПВК заманюють також «страховими виплатами»: 1 млн рублів – за легке поранення; 2 млн рублів – поранення середньої тяжкості; 3 млн рублів – важке поранення; 5 млн рублів – смерть.

«Утім, фінансова мотивація слугує лише обгорткою. Для більшості новобранців перший же бій є квитком в один кінець. Загиблих та важкопоранених з-поміж рекрутованого «гарматного м’яса» росіяни не вивозять з поля бою, оформлюють «зниклими безвісти», щоб не платити родичам за смерть годувальника», — наголосили в ГУР.

Як писав  Dailylviv.com, 29 вересня російський диктатор Владімір Путін зустрівся з колишнім командувачем штабу «Вагнера» й нинішнім співробітником міноборони РФ Андрєєм Трошевим та заявив, що той буде залучений до формування нових «добровольчих загонів», які виконуватимуть бойові завдання в Україні.

Джерело

Новини України