Компенсації за працевлаштування ВПО: скільки виплатили протягом 2023-го на Полтавщині

За інформацією: Суспільне Полтава.

На Полтавщині компенсують гроші за працевлаштування ВПО. Фото ілюстративне, Pixabay

Понад 800 переселенців працевлаштували торік на підприємствах Полтавщини. За це роботодавцям виплатили компенсації із держбюджету.

Протягом 2023-го року роботодавці Полтавщини отримали понад 10 мільйонів гривень компенсації за працевлаштування переселенців. Це відшкодування витрат на оплату праці ВПО. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін на своїй сторінці у Telegram. Торік 318 підприємств працевлаштували 809 переселенців.

Найбільше людей працевлаштували в сфері оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автомобілів, постачання електричної та теплової енергії, сільськогосподарській та переробній промисловості. А ще у сферах охорони здоров’я та надання соцпослуг.

Як отримати відшкодування за працевлаштування ВПО

Як раніше Суспільному повідомляла директорка обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва, програма з виплат за працевлаштування переселенців почала діяти навесні 2022-го року. Згідно з нею, тоді роботодавцям впродовж двох місяців відшкодовували по 6500, а 2023-го – по 6700.

Із 1 січня 2024-го уряд збільшив компенсації роботодавцям за працевлаштування переселенців. Нині це 7100 гривень, а з 1 квітня – 8000. Також змінили тривалість надання компенсації з 2 до 3 місяців.

Заяву можна подати через портал "Дія" в електронному форматі або офлайн, звернувшись до місцевого центру зайнятості.

Новини України