31 грудня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити

Сьогодні, 31 грудня, Медитація заради миру в усьому світі або Всесвітня година миру. Новий рік прийде сьогодні.

Свято

31 грудня в Україні і світі святкують Переддень Нового року. Ми звикли, що рік закінчується саме в грудні, але так було не завжди. До прийняття григоріанського календаря Новий рік святкували в світі по-різному. в жовтні 1582 року Ватиканом за папи Римського Григорія XIII ввели григоріанський календар, яким ми всі користуємося і сьогодні. В його основі лежить сонячний цикл і він замінив собою давньоримський календар, що базувався на циклах місяця. Разом з встановленням нового календаря було офіційно вирішено, що Новий рік починатиметься 1 січня.

Також 31 грудня Медитація заради миру в усьому світі або Всесвітня година миру. Молитва також вважається свого роду медитацією. Її можна робити у будь-який час в будь-якому зручному для вас форматі. Вперше таку глобальну медитацію провели 1995 року за ініціативи докторки школи метафізики Барбари О’Гуїнн Кондрон, штат Місурі, США.

А ще 31 грудня День шампанського. Подія ця пов’язана не стільки з алкогольним напоєм, скільки з тим, що по всьому світі його використовують для святкування Нового року. Свято започаткували в США, але воно носить всесвітній характер, враховуючи популярність шампанського в переддень Нового року. Найкращий спосіб відсвяткувати — насолодитися келихом справжнього шампанського.

31 грудня День прийняття рішень. Ця подія є закликом до дії для тих, хто схильний до нерішучості. Можна присвятити останній день року прийняттю важливих рішень, неважливо, великих чи маленьких.

31 грудня в церковному календарі – день пам’яті преподобної Меланії. Народилася дівчина в заможній римській сім’ї і ще в дитинстві прийняла християнство. Відрізнялася від своїх однолітків тим, що хотіла присвятити своє життя Богові. Проте батьки видали Меланію заміж за чоловіка, якого вона не кохала. Спочатку дівчина намагалася навернути і його до християнства, але він не захотів. В родині народилося двоє дітей, та вони згодом померли. Лише після цього чоловік також прийняв християнство і почав жити благочестивим життям.

Що не можна робити 31 грудня

  • Не варто брати і давати гроші в борг, інакше проблеми з фінансами переслідуватимуть весь рік.
  • Не можна починати нову справу, нічого доброго з цього не вийде.
  • Заборонено виносити сміття з хати.

Народні прикмети і традиції на 31 грудня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день: 

  • дивилися, який сьогодні день: сонце високо стоїть — буде великий урожай фруктів;
  • молодик вночі — навесні річки вийдуть з берегів;
  • відлига означає, що літо буде дощовим;
  • небо зоряне — до великої кількості грибів та ягід;
  • сильна хуртовина — вродять горіхи;
  • на вулиці туман — урожай буде багатим;
  • відносно тепла погода — весна прийде пізно, а літо буде дощовим;
  • кріт виліз з нори — до холодного травня.

Серед наших предків існувало повір’я, чим багатшим накрити святковий стіл (Щедрий вечір), тим заможнішою буде сім’я. День Маланки вважали найкращим для ворожінь, тому дівчата обов’язково ворожили на долю і нареченого.

Іменини

 

Давид, Йосип, Михайло, Петро, Яків, Меланія.

Талісманом людини, народженої 31 грудня є хризоберил. Мінеральний камінь, який був відомий з давніх часів. Вважалося, що хризоберил допомагає вилікувати отруєння. А ще прикраси з ним носили, щоб притягнути увагу певної людини.

 

Джерело

Новини України