Шмигаль: Пенсії та зарплати у 2024 році платитимуть своєчасно, а в березні відбудеться їхня індексація

Шмигаль: Пенсії та зарплати у 2024 році платитимуть своєчасно, а в березні відбудеться їхня індексація

Фото: t.me/Denys_Smyhal

2024 року в Україні пенсії та зарплати вчителям і лікарям платитимуть своєчасно. Крім того, у березні відбудеться їхня індексація, як це передбачено законом. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

— Фінансування дефіциту бюджету 2024 р. та макрофінансова ситуація останніми днями стали темою активних обговорень. Наступного року Україна потребуватиме понад 37 млрд доларів зовнішнього фінансування. Ми зазвичай сподіваємось на підтримку наших міжнародних партнерів. Адже зараз є домовленості з одинадцятьма державами про багаторічні програми фінансування. Маємо програму розширеного фінансування із МВФ. Маємо підтримку інших міжнародних фінансових організацій, – пояснив глава українського уряду.

Він додав, що в уряді ясно розуміють, які вони мають інструменти та варіанти. При цьому Шмигаль підтвердив, що пенсії надалі платитимуться вчасно, своєчасно також відбудеться індексація незважаючи на війну.

Раніше міністр соціальної політики Оксана Жолнович в ефірі національного телемарафону попередила, що у 2024 році, можливо, не буде індексації пенсій за умови ненадходження допомоги від ЄС та США. Жолнович зазначила, що соціальні виплати, включаючи допомогу малозабезпеченим і внутрішньо переміщеним особам, фінансуються міжнародними партнерами.

Джерело

Новини України