«Від завтра буде надавати меддопомогу»: апарати ШВЛ передали благодійники у лікарні Полтавщини

За інформацією: Суспільне Полтава.

Сертифікати на апарати ШВЛ. Фото: Суспільне Полтава

"Лікарня на сьогодні отримає п’ять апаратів ШВЛ. Хочу відмітити, що це апарати експерт класу, високоякісні, високовартісні. Які будуть встановлені у відділеннях інтенсивної терапії – в нейрореанімації, в кардіореанімації, в загальній реанімації. Це сучасне обладнання із завтрашнього дня буде надавати медичну допомогу і рятувати наших пацієнтів", — розповів головний лікар Полтавської обласної клінічної лікарні Григорій Оксак.

Гуманітарну допомогу для лікарень Полтавщини закупили благодійники та представники української діаспори з Італії.

"Якщо купити такі ШВЛи в Україні, вони будуть коштувати до 100 мільйонів гривень. І це вагомий внесок в розвиток нашої медицини. Якщо казати, щоб з державного бюджету купити, то це будуть розтягуватись такі програми на роки", — сказав начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Апарати ШВЛ передали благодійники у лікарні Полтавщини. Фото: Суспільне Полтава

Чотири апарати направлять, зокрема, і до Хорольської міської лікарні. Сучасне обладнання покращить рівень надання меддопомоги, каже головлікар закладу Михайло Виноград.

"На сьогодні у нас 12 апаратів штучної вентиляції легень, але ж ви розумієте, є апарати, яким уже по 10 років, і по 12. Так вони працюють, але рівень технологій міняється. Це зовсім інший рівень оперативних втручань, це зовсім інший рівень надання (допомоги – ред.) хворим з ковідом, пневмоніями, при всяких невідкладних станах. Перш за все це відділення реанімації, хірургічне відділення, травматології, відділення невідкладних станів, пологове відділення і всі операційні", — додав головний лікар Хорольської міської лікарні Михайло Виноград.

Як розповів начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін, загалом апарати штучної вентиляції легень отримають 10 медзакладів регіону.

Новини України