За рік війни Порошенко збагатився на 224 мільйони доларів і наздогнав Пінчука з Ахметовим

За рік війни Порошенко збагатився на 224 мільйони доларів і наздогнав Пінчука з Ахметовим

Фото: President.gov.ua, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=50628439

Народний депутат Петро Порошенко увійшов у трійку найзаможніших українців разом із Віктором Пінчуком та Рінатом Ахметовим. Порівняно з минулим роком статки Порошенка зросли на 224 мільйони доларів і складають майже 1 млрд доларів. Відповідні дані опублікувала експерт Світлана Кушнір на основі рейтингів провідних бізнес-видань України – NV та Forbes.

Згідно з інформацією, лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко увійшов у трійку найзаможніших українців зі статками 954 мільйони доларів. Він трохи недотягнув до мільярда доларів і посів третє місце після Ріната Ахметова та Віктора Пінчука.

«Таким чином, за 12 місяців статки Порошенка зросли на 224 мільйони доларів. У перший рік повномасштабного вторгнення Порошенко посідав лише 12-те місце у рейтингу багатіїв зі статками у 730 мільйонів доларів», — пише Кушнір

Як повідомлялося, нещодавно навколо статків Порошенка розгорівся скандал. Згідно з даними НАЗК, Порошенко отримав понад 37 мільйонів гривень від уряду проросійського Віктора Орбана. Це сталося за тиждень до того, як Порошенко намагався виїхати за кордон на перемовини з Орбаном. Тоді прикордонники не випустили нардепа з країни, оскільки українські спецслужби отримали інформацію, що його візит до Угорщини може бути використаний російськими ФСБ та ГРУ.

Також політичний експерт Валентин Гладких повідомляв, що Петро Порошенко під час запланованої в Угорщині зустрічі з Орбаном мав намір через нього передати РФ та іншим зацікавленим сторонам сигнал про свою готовність очолити кампанію із «примушення України до миру».

Джерело

Новини України