Голова Нацполу прокоментував ідею про відправлення на фронт 100 тис. поліціянтів

Деякі громадяни, державні службовці, посадовці кажуть, що в Національній поліції є 250 тис. поліціянтів, і пропонують 100 тис. відправити на фронт.

В Україні на сьогодні близько 100 тис. чинних поліціянтів. Зі 100 тисяч поліціянтів, які наразі працюють у підрозділах Національної поліції України, кожного дня в наряд заступають близько 20 тисяч правоохоронців. Ще близько 15 тисяч – слідчі та дізнавачі, 20 тисяч оперативників та тисячі поліціянтів, які воюють на фронті, зокрема, у підрозділі «Лють».

Про це заявив голова Національної поліції України Іван Вигівський в інтерв’ю «Українським новинам», пише DailyLviv.com 

Вигівський розповів, що деякі громадяни, державні службовці, посадовці кажуть, що в Національній поліції є 250 тис. поліціянтів, і пропонують 100 тис. відправити на фронт.

Читайте також: Попросився до в’язниці лиш би не йти на фронт

«Дивно, коли про це заявляють не «диванні експерти», а люди, які працюють у державній системі і не знають елементарних цифр… Це в системі міліції було до 300 тис. осіб, а зараз по штату у нас 120 тис. поліціянтів. 

При тому зазначається, що гранична штатна чисельність у нас була затверджена Кабміном у цьому році. Фактично в Україні на сьогодні близько 100 тис. чинних поліціянтів.

Читайте також: У ТЦК — без повістки, військова служба для всіх громадян віком до 25 років, менше броні. Є новий законопроєкт про мобілізацію

«Тому, стосовно пропозиції мобілізувати 100 тис. поліціянтів можу сказати, що ми вже максимально залучені у складі Сил безпеки і оборони, а також дбаємо і про внутрішній фронт та безпеку всередині країни», – додав Вигівський. 

Раніше повідомлялося, що з держслужбовців, поліціянтів та інших правоохоронців можуть частково зняти броню, щоб відправити на фронт.

Політичний і військовий аналітик, ветеран АТО, екскомандир роти в батальйоні «Айдар» Євген Дикий заявив, що щонайменше 50 або 100 тисяч українських правоохоронців можна вже сьогодні призвати і забрати на фронт. 

Він зазначив, що в Україні зараз є 250 тис. поліціянтів в тилу, що «трошки таки дофіга».

Нагадаємо, нові правила мобілізації почнуть діяти у березні.

Джерело

Новини України