«Ми хотіли принести радість»: волонтерський різдвяний вертеп влаштували у Полтаві

За інформацією: Суспільне Полтава.

Волонтерський різдвяний вертеп. Фото: Суспільне Полтава

У Полтаві в Свято-Успенському соборі ПЦУ 25 грудня волонтери "Полтавського батальйону небайдужих" влаштували різдвяний вертеп після святкового богослужіння. Як розповіла організаторка вертепу Яніна Барибіна, кілька разів довелося змінювати сценарій, а до виступу готувалися тиждень.

"Наше завдання стоїть, щоб продовжувати і примножувати традиції України, які в нас намагалися відібрати. Традиційно у вертепі з’являються і герої, і антигерої саме того часу. Тому, не випадково, що сьогодні присутні в храмі могли впізнати в Іроді Путіна, не при церкві сказано буде. У нас з’являються і козаки. Ми хотіли принести радість, я сподіваюся, що нам це вдалося, тому, що всі ми аматори", — розповіла організаторка вертепу Яніна Барибіна.

Волонтерський різдвяний вертеп влаштували у Полтаві. Фото: Суспільне Полтава

Роль мудреця, який несе золото новонародженому спасителю грала Наталія Гранчак.

"Головне, що це була роль із зіркою. Тому, що мені дуже давно хотілося таку зірку для Собору, ми її придбали і не стояло питання, яку роль вибирати. Складно було набрати артистів, тому, що люди ще не знають, що це таке, який це драйв, коли ти готуєшся, коли ти виступаєш. Ми самі брали на себе ці ролі, для того, щоб показати приклад іншим", — сказала учасниця вертепу Наталія Гранчак.

Федір, митрополит Полтавський і Кременчуцький ПЦУ. Фото: Суспільне Полтава

Різдвяний волонтерський вертеп у Соборі влаштували вперше, каже митрополит Полтавський і Кременчуцький ПЦУ Федір

"Поєднали історію із сьогоденням і ви бачили, що алюзія на царя Ірода, він розмовляв російською, то ми знаємо хто Ірод. Мова йде про агресора, про ту істоту, яка розв’язала війну. Але прийде смерть до нього, як до Ірода, який думав, що він може й смерть купити, так і до цього сучасного Ірода прийде смерть і буде кінець його всім безславним діянням", — сказав митрополит Полтавський і Кременчуцький ПЦУ Федір.

Новини України