Україна допомогла Польщі стабілізувати енергомережу, прийнявши надлишок електроенергії

Україна допомогла Польщі стабілізувати енергомережу, прийнявши надлишок електроенергії

У ніч проти 23 грудня Україна на запит Польщі прийняла надлишок польської електроенергії. Це допомогло країні-сусіду стабілізувати свою енергосистему. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики.

— Також вночі на запит польської сторони, у якої виникли надлишки електроенергії, Україна допомогла енергосистемі сусідньої країни, прийнявши електроенергію обсягом 1500 МВт*год з 3 до 8 години ранку, — зазначили у відомстві, додавши, що ситуація в українській енергосистемі стабільна. Відключень на даний момент немає.

Раніше міністр енергетики України Герман Галущенко говорив, що в Україні час від часу фіксується невеликий дефіцит в енергомережі, проте відключень світла поки що не буде. Але через постійні російські обстріли в прифронтових регіонах спостерігаються перебої. Галущенко зазначив також, що в Україні є єдина загроза, яка може спричинити системну аварію. І передбачити цю загрозу та її масштаби – це атаки росіян. Передбачити рівень атак і коли вони будуть – це складно, додав він.

Джерело

Новини України