У суботу Львівська громада проведе в останню путь Сергія Чуму та Василя Горбового (ФОТО)

ФОТО: Варта-1

У суботу, 23 грудня, Львівська громада попрощається з двома військовослужбовцями – Сергієм Чумою та Василем Горбовим, які загинули від рук російських окупантів, захищаючи Україну. Про це повідомила Львівська міська рада.

Чин похорону Серія Чуми розпочнеться об 11:00 у Соборі Пресвятої Богородиці Православної церкви України (с. Малехів, вул. О. Кобилянської).

А прощання із Василем Горбовим розпочнеться о 12:00 в домі захисника у с. Запитів, вул. Молодіжна, 3, а потім – в храмі св. Архистратига Михаїла (с. Запитів, вул. Коротка, 9).

Поховають військових на місцевих цвинтарях.

Довідково про Героїв:

Сергій Чума (23.06.1998-17.12.2023) Уродженець села Малехів Львівської області.

Навчався у Малехівській гімназії Львівської міської ради. Здобув освіту у Державному навчальному закладі «Львівське вище професійне училище харчових технологій». Після завершення навчання проходив строкову військову службу в Дніпрі.

Працював на посаді експедитора у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Нестле-Україна». Захоплювався кінематографом. За словами рідних, був надзвичайно спокійною людиною, «душею» сім’ї.

Із початком повномасштабного вторгнення росії став на захист Батьківщини у складі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Боронив державу на східному напрямку.

У Сергія Чуми залишилися батько та брат.

Василь Горбовий (12.01.1973-19.12.2023) Уродженець села Тур’є Львівської області. 

Навчався у закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів с. Тур’є. Закінчив Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський музичний фаховий коледж імені С. П. Людкевича». Після здобуття освіти проходив військову службу у лавах Десантно-штурмових військ. 

Мав винятковий хист до музики: обожнював грати на музичних інструментах та часто виступав на урочистих заходах. Був надзвичайно доброю людиною.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від окупантів. Виконував бойові завдання на східному напрямку у лавах 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Василя Горбового залишилися троє братів та троє племінниць.

 

Джерело

Новини України