Понад 1750 жінок отримали допомогу в межах проєкту «Адвокаційна підтримка жінок-ВПО» у Львівській області

Понад 1750 жінок на Львівщині отримали підтримку та допомогу в межах проєкту Women’s New Horizons (Адвокаційна підтримка жінок-ВПО у Львівській області).

Сьогодні на пресконференції у Львівському пресклубі підбили підсумки проєкту, пише DailyLviv.com.

“Важливий результат проєкту, що нам вдалося заохотити жінок-ВПО брати участь у житті громади, ініціювати прийняття важливих рішень як на місцевому, так і національному рівнях”, — розповіла координаторка проєкту, експертка Центру “Жіночі перспективи” Олена Кальбус. 

У межах проєкту жінки могли отримати гуманітарну, юридичну, психологічну допомогу та підтримку, інформаційні консультації, а також самі брали участь у розв’язання важливих питань. Наприклад, в Новояворівській громаді вдалося домогтися, щоб сім’ї ВПО отримали нові кімнати в гуртожитку (з ремонтом та новою побутовою технікою).

“Жінки ВПО успішно пройшли навчання з адвокації, у результаті провели адвокаційну кампанію щодо покращення умов компактного проживання. Також в рамках проєкту активні жінки ВПО об’єдналися, навчалися та заснували дві громадські організації, у яких розпочали активну діяльність, залучаючи ВПО Новояворівської громади – це ГО «Новояворівське об’єднання внутрішньо переміщених осіб” та ГО «Жінки змінюють світ”, – розповіла Леся Більська, координаторка проєкту в Новояворівській громаді. 

У Стрілківській громаді створили мобільний пункт медичної допомоги мешканцям громади у гірській місцевості. У двох громадах (Стрілківська та Заболотцівська) відновлений рух громадського транспорту до найближчих міст. Також у двох громадах (Червоноград, Жовква) створені Координаційні ради із захисту прав ВПО. 

Нагадаємо, проєкт реалізовували в 9 громадах Львівської області. Його мета — допомогти жінкам-ВПО задовольнити найбільш актуальні потреби та реалізувати їхні права на участь у прийнятті рішень на місцевому та регіональному рівнях.

Проєкт реалізовували у співпраці з проєктом UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні «Трансформаційні підходи для досягнення ґендерної рівності в Україні», що фінансується Урядом Швеції, та реалізується в співпраці з Офісом Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції

 

Джерело

Новини України