Україна визначилась, де гратиме фінальний матч за вихід на Євро-2024

Україна визначилась, де гратиме фінальний матч за вихід на Євро-2024

Фото: Getty Images Свій наступний домашній матч Україна зіграє у Вроцлаві

У разі перемоги над збірною Боснії і Герцеговини, наша національна команда повернеться до Польщі.

У разі перемоги над збірною Боснії і Герцеговини, фінальний матч за вихід на чемпіонат Європи 2024 року національна збірна України зіграє у Польщі. Про це повідомили в УАФ. Для наступного номінально домашнього матчу нашій національній збірній обрали стадіон Тарчинський Арена у Вроцлаві.

«На жаль, через війну з рф міжнародні футбольні матчі на території України організовувати не можна. Тому президія УАФ після консультацій із тренерським штабом зупинила свій вибір на польському Вроцлаві. На наше рішення серед інших факторів вплинув досвід організації в цьому місті поєдинку відбору Євро-2024 Україна — Англія, який відбувся там 9 вересня 2023 року. Заповнені трибуни 45-тисячного стадіону емоційно підтримували збірну України, яка зіграла з лідером групи внічию — 1:1. Сподіваюся, й у березні наступного року збірна України здобуде у Вроцлаві результат, який всіх нас задовольнить», — зазначив з цього приводу перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко.

Нагадаємо, що 21 березня 2024 року збірна України у півфіналі плей-оф Ліги націй (Шлях В), який є відбором на Євро-2024, на виїзді зіграє з командою Боснії і Герцеговини. А 26 березня відбудеться фінал, в якому переможець пари Боснія і Герцеговина — Україна прийматиме команду з іншого півфіналу — Ізраїль — Ісландія.

Переможець фінальної зустрічі отримає путівку до фінальної частини Євро-2024, який з 14 червня по 14 липня пройде в Німеччині.

Нагадаємо, раніше УАФ застосувала санкції щодо суддів, які використовували недержавну мову.

 

Джерело

Новини України