На сесії міської ради затвердили нову Програму соціально-економічного та культурного розвитку Житомирської громади

Підтримка сил оборони, ветеранів, ВПО, громадська безпека, безпека та сталість інфраструктури — основні пріоритети Програми на 2024 рік.

«Ця Програма розроблена з урахуванням загальної ситуації в країні,  враховано пріоритети нашого сьогодення в умовах воєнного стану та заходи, заплановані в міських цільових програмах на наступний рік»,  — говорить директор департаменту економічного розвитку Вікторія Сичова.

На 2024 рік передбачено 316  млн грн. на  підтримку сил оборони. Зазначена сума не є остаточною та буде збільшуватися з урахуванням наповнення дохідної частини бюджету громади.

«На базі Прозорого офісу продовжує функціонування адмінсервіс «ВЕТЕРАН». У міських лікарнях № 1 та № 2 здійснюється безкоштовне надання реабілітаційних послуг. У міській раді створено управління у справах ветеранів війни, до повноважень якого належать вирішення питань ветеранів війни. Здійнюватимуться виплати адресних соціальних допомог та відшкодування вартості найманого житла», — говорить Вікторія Сичова.  

У 2024 році ще одне нежитлове комунальне приміщення планують переобладнати  у житлове  для  ВПО.  Продовжиться реалізація проєктів  з будівництва житла для ВПО:

— житлового багатоквартирного комплексу – 4-ох будинків для 116 родин за кошти гранту Європейскього Союзу;

— будівництво модульного містечка на 40 домівок за грантової підтримки Італійського Червоного Хреста. Встановлення будиночків планують завершити у першому кварталі 2024 року.

В наступному році, як і цьогоріч, виконуються роботи з  будівництва та ремонту укриттів навчальних закладів. Планується проведення ремонтів укриттів у багатоквартирних житлових будинках та обладнання їх автоматичними системи керування розблокування дверей, проведення капітальних ремонтів житлового фонду (на умовах співфінансування).

Проєкт «Розвиток системи централізованого теплопостачання у місті Житомирі» реалізовуватимуть і в 2024 році. В межах  проєкту проведуть  реконструкцію районної котельні  на ТЕЦ, що працюватиме на біомасі.

Також заплановано реалізацію наступних проєктів:

—  нове будівництво «під ключ» ТЕЦ, що працює на твердому відновлювальному паливі;

—  будівництво когенераційної станції (ТЕЦ) на природному газі.

В межах реалізації проєкту «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», на базі центру ПТО у наступному році запрацює Лабораторія підприємництва із сучасним обладнанням для малого та мікропідприємництва. Поруч із простором «ВІЛЬНА»  створять коворкінговий  простір для жінок-підприємиць 

З метою підтримки ОСББ на відшкодування відсотків по кредиту на впровадження заходів з енергомодернізації житлових будівель ОСББ, які беруть участь у програмі «ЕНЕРГОДІМ»,  на 2024 рік у бюджеті заплановано 5,5 млн.грн.

«Попри складні умови, в яких ми всі перебуваємо, у наступному році, як і в цьому, ми будемо проводити заходи із нарощення організаційної спроможності, партисипації, впровадження плану міської мобільності», — говорить Вікторія Сичова.

Джерело: Житомирська міська рада

Джерело

Новини України