У Полтаві встановлять дошки на честь воїнів Богдана Заіченка та Євгенія Гирича

За інформацією: Суспільне Полтава.

Суспільне Полтава

У Полтаві погодили встановлення меморіальних дощок у пам’ять про двох воїнів, які захищали Україну від повномасштабного російського вторгнення. Таблички розмістять на фасадах навчальних закладів.

Рішення про дозвіл встановити дошки на честь полеглих бійців ухвалили 21 грудня на засіданні виконавчого комітету. Про це стало відомо з онлайн-трансляції засідання.

Богдан Заіченко

Дошку на честь Богдана Заіченка дозволили встановити на фасаді полтавської школи №38. За це проголосували 13 членів виконкому. Згідно з проєктом рішення, військовий був старшим лейтенантом ЗСУ, начальником зенітної ракетної обслуги 6-ї зенітної ракетної батареї 2-го зенітного ракетного дивізіону 1129-го зенітного ракетного Білоцерківського полку. Він був кавалером ордену "За мужність" ІІІ ступеня, лицарем ордену Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

Богдан Заіченко. Facebook Полтавський фаховий коледж НУХТ

Полтавець Богдан Заіченко помер 6 червня 2023-го в шпиталі міста Курахове в Донецькій області. Сталося це через вогнепальне поранення. Воїнові було 27 років.

Євгеній Гирич

А пам’ять про бійця Євгенія Гирича вшанують у міській школі № 28. За встановлення меморіальної дошки на будівлі проголосували 13 членів виконкому.

Полеглий військовий Євген Гирич. Фото: Суспільне Полтава

За проєктом рішення, чоловік був старшим стрільцем 77-ї окремої аеромобільної десантно-штурмової бригади. Боєць загинув 1 жовтня 2023-го від поранень, які отримав під час артобстрілу біля Бахмута на Донеччині.

Новини України