Тімоті Снайдер збирає гроші, щоб захистити небо над Харківщиною від ракет та Shahed РФ

За інформацією: Суспільне Полтава.

Фото: Ялтинська Європейська Стратегія (YES 2022)

Історик Тімоті Снайдер збирає 950 тисяч доларів, щоб захистити небо Харківської області, а також повітряні простори Кіровоградщини, Полтавщини та Черкащини від російських ракет та безпілотників.

Про це повідомила платформа United24.

За її даними, Тімоті Снайдер вже зібрав 950 тисяч доларів разом із чотирма професорами вишів світу на 2500 сенсорів, які допоможуть захистити від дронів та ракет Сумську, Одеську, Миколаївську та Херсонську області.

"Мені було дуже приємно бачити, як швидко люди відгукнулись на проєкт "Безпечне небо". Підтримка людей з усього світу врятувала життя і подарувала спокій сім'ям, які інакше могли б постраждати. Зараз, з початком зими, я сподіваюся, що ми зможемо зробити те саме ще в чотирьох областях України. Це час для щедрості, і всі ми можемо зробити свій внесок", — сказав Тімоті Снайдер.

За даними United24, "Безпечне небо" — інноваційна українська система сенсорів, яка здатна виявляти повітряні цілі та прогнозувати їхній маршрут.

"Вона ефективно показала себе в тестовому режимі як проти крилатих ракет, так і проти БпЛА Shahed 136. Завдяки штучному інтелекту система також передбачає, звідки можуть виникнути наступні загрози", — сказано у повідомленні.

Новини України