«Вчиняв фізичне і психологічне насильство»: на Полтавщині засудили чоловіка

За інформацією: Суспільне Полтава.

Насильство. Фото: Anete Lusina/pexels

Уродженця Полтавської області визнали винним за статтею "Домашнє насильство". Справу проти чоловіка слухали у Глобинському райсуді.

Про це стало відомо із тексту вироку, який оприлюднили в Єдиному реєстрі судових рішень.

Уродженець села Канівщина Градизької громади, який раніше був судимий, систематично вчиняв щодо своєї матері фізичне та психологічне насильство.

Згідно з текстом вироку, обвинувачений двічі отримував штраф за статтею "Вчинення домашнього насильства". Крім того, чоловік зловживає алкогольними напоями.

"Домашнє насильство щодо матері негативно вплинуло на її психологічний стан, а саме вона перебуває у постійному переживанні страху, пригніченому настрою, що викликає плаксивість та невпевненості у майбутньому. У потерпілої погіршився сон та апетит, що знизило якість її життя", — йдеться в тексті вироку.

У суді чоловік свою вину визнав. Його засудили за статтею "Домашнє насильство". Суд призначив 4 місяці арештувид кримінального покарання, що являє собою тримання особи в спеціальній камері чи в СІЗО в суворій ізоляції від суспільства на строк не більше 6 місяців., йдеться в тексті вироку.

Що таке домашнє насильство

Домашнє насильство ― це протиправні дії або бездіяльність у формі фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства. Такі стосунки можуть бути між родичами, колишніми або теперішніми партнерами або іншими людьми, які спільно проживають.

Як повідомляла раніше Суспільному полтавська психологиня Наталія Панченко, найпоширеніший вид насильства – це психологічний. Його людина не завжди може розпізнати.

У січні 2018-го року в Україні набув чинності закон "Про запобігання та протидію домашньому насильству". У січні 2019-го року в Україні набули чинності зміни до Кримінального кодексу, що визнають системне насильство в сім'ї злочином.

Новини України