Полковник-прикордонник порадив, які ПП обирати для перетину кордону напередодні Різдва

Від сьогодні, 20 грудня, з 6 години ранку на всіх пунктах пропуску прикордонники спостерігають збільшення пасажиропотоку на виїзд з України.

Про це повідомив на пресконференції у Львівському пресклубі заступник начальника штабу — начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, полковник Ігор Матвійчук, пише DailyLviv.com.

“Черги є біля всіх ПП, за винятком Смільниці на польській ділянці, перед двома ПП на словацькій ділянці — Малий Березний і Ужгород, перед угорськими ПП — від 5 до 20 авто, на виїзд у Румунію — перед Порубним. Модова — без черг. На в’їзд є невеличке накопичення лише на Шегинях наразі»,- розповів Ігор Матвійчук.

Він проаналізував пасажиропотік минулого і цього року перед Різдвом.

За словами Матвійчука, на виїзд черги торік розпочалися, як і цьогоріч, від середи і спостерігалися до самого Різдва. 

На в’їзд особливе навантаження було в п’ятницю-суботу.

«За добу ми пропускали по в середньому по 50 тисяч осіб. Для порівняння, за минулу добу, 19 грудня 2023 року, — 37 тисяч в одну сторону. А загалом у різдвяні свята — до 100 —120 тисяч осіб.

Традиційно найбільше навантаження буде на польській ділянці кордону. На неї припадає до 65% мандрівників. 

Традиційно  це — Краківець, Рава-Руська, Грушів, Шегині. Дещо менше — це Угринів, Устилуг. І найменше — на Смільниці. Тому порада — обирайте з такою послідовністю. Тільки у зворотному напрямку.  А ще ліпше — закарпатські ділянки, словацький кордон», — зазначив полковник.

Джерело

Новини України