Був Антон, а стала Тоня. Чоловік змінив стать, щоб виїхати за кордон

Ілюстративне

Схема «Шлях» уже не така популярна для перетину кордону.

Про це сьогодні, 20 грудня на пресконференції у Львівському пресклубі повідомив заступник начальника штабу — начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, полковник Ігор Матвійчук, пише DailyLviv.com.

За словами полковника, схему «Шлях», використовують не так активно, як раніше. Натомість працюють інші способи незаконного перетину кордону  між Україною та ЄС.

“Спостерігаємо збільшення виявлення фіктивних шлюбів з особами з інвалідністю, з особами багатодітними” ,- наголосив Ігор Матвійчук.

Він також розповів про нові схеми, до яких вдаються чоловіки призовного віку, які хочуть покинути Україну. Мандрівник надав прикордонникам підроблені медичні документи, у яких він фігурував як жінка.

“Чоловік призовного стверджував і потім офіційно отримав документи в органах РАГС, що він змінив стать на жіночу: був Антон, а став Тоня. Але стать він не змінював, тільки змінив документи. Такі цікаві нові схеми, щоб уникнути призову і перетнути кордон незаконно”, — пояснив Ігор Матвійчук.

Читайте також: Полковник Ігор Матвійчук порадив, які ПП обирати для перетину кордону напередодні Різдва

Джерело

Новини України