В Одесі звершили панахіду біля могили відомого старця Іони (Ігнатенко)

В Одесі, в день одинадцятої річниці преставлення старця схіархимандрита Іони (Ігнатенко), з благословення Високопреосвященнішого Агафангела, митрополита Одеського і Ізмаїльського, архиєпископ Арцизський Віктор звершив панахиду на кладовищі Свято-Успенського чоловічого монастиря УПЦ біля могили старця. Про це повідомила прес-служба єпархії.

Наш кореспондент інформує, що після завершення панихіди Владика Віктор звернувся до віруючих:

«Брати і сестри, вже минуло одинадцять років з того дня, як Господь покликав у вічність усіма нами шанованого духовника — старця отця Іону.

Ми батюшку любили і просили у нього молитовного заступництва перед Богом, бо віримо, що він стоїть перед престолом Бога.
У якому б важкому стані, отець Іона не був він ніколи не пропускав молитви. Він навчав усіх нас молитися за будь-яких обставин життя.

У серці батюшки жила молитва безперервна. Ти прийдеш зі своїми скорботами, смутками і поскаржишся батюшці, як тебе хтось образив. І він візьме тебе за голову, поцілує, накриє мантією і в тебе в серці все інакше.

У серці батюшки і всього його життя найголовніше — це любов, якою він щедро ділився з кожним, хто приходив.

Батюшка покірливо ставився до всього, з легкою вірою, довірою до Бога. Це було у його серці. Для нього важливими були не його хвороби, а наші скорботи та хвороби. Він так за них переживав, молився, з такою любов’ю втішав, коли люди приходили до нього. Це, мабуть, найголовніше.

Нехай Господь молитвами нашого старця помилує кожного з нас. Нехай Господь помилує багатостраждальну Україну, захистить та помилує наших воїнів.

Нам вдома холодно, коли на годину відключають світло, а вони в окопах без опалення, у бруді та вогкості.

За них треба помолитись. Обов’язково потрібно. Господь не залишить, якщо ми молитимемося. І батюшка Іона теж завжди всю надію покладав на Господа і на Матір Божу.

Батюшка сьогодні поряд із кожним. І кожен може у будь-який час прийти на могилку, помолитися, розповісти свої печалі та подякувати своєю молитвою», — сказав Владика.

 

Джерело

Новини України