До «Армії відновлення» на Донеччині долучились 9,6 тис. громадян


До робіт з відбудови та підтримки життєдіяльності регіону в рамках проєкту «Армія відновлення» активно долучаються шукачіроботи, інформує Донецька обласна служба зайнятості.
  «Сьогодні Донеччина, як ніколи, потребує робочих рук для відновлення інфраструктури, облаштування захисних споруд, розвантаження та фасування гуманітарної допомоги, супроводу людей з інвалідністю тощо.   До робіт з відбудови та підтримки життєдіяльності регіону в рамках проєкту «Армія відновлення» активно долучаються шукачіроботи. Проведення суспільно корисних робіт організовано у 24 громадах Донецької області. З початку дії програми її учасниками стали більше 9,6 тисяч мешканців регіону.   Безробітних залучають дорозбору завалів, відновлення пошкодженого майна, надання соціальних послуг в пунктах незламності, облаштування підвальних приміщень під укриття, заготівлі дров тощо.   Довідково: Проєкт «Армія відновлення» запроваджений Урядом восени минулого року. В рамках цієї програми людям, які тимчасово втратили роботу, надається можливість долучитись до виконання суспільно корисних робіт та отримувати за це оплатувід держави у розмірі не меньше мінімальної зарплати (з 1 січня 2024 року — 7100 грн). Цей вид зайнятості зараховується до страхового стажу та забезпечує усі соціальні гарантії трудового законодавства.

За детальною інформацією щодо участі в проєкті звертайтеся до фахівців центру зайнятостіhttps://bit.ly/3oSCie0 або телефонуйте до call-центру Донецького обласного центру зайнятості безкоштовно0-800-33-61-67″.

 

Джерело

Новини України