40 народних депутатів України за повернення у Львові Митрополичих садів УГКЦ

Через конфлікт між Львівською територіальною громадою та адміністрацією Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Митрополичі Сади під загрозою.

Про це повідомила у ФБ народна депутатка Наталія Піпа, пише DailyLviv.com.

«40 народних депутатів України долучилися до моєї ініціативи та підписали звернення до Президента України щодо збереження та реновації території Митрополичих Садів.

Дякую кожному народному депутату і кожній народній депутатці, що підтримали це важливе звернення! — написала Наталія Піпа. — Через конфлікт між Львівською територіальною громадою та адміністрацією Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Митрополичі Сади під загрозою.

Читайте також: Митрополичі сади у Львові власник глушилок «Голосу Америки» та «Радіо Свободи» хоче віддати забудовникам

Використання території  Святоюрського комплексу під будь-яку забудову є злочином проти нашої національної історичної пам’яті. І цього не можна допустити.

«Ми вважаємо, що іншого використання території Митрополичих Садів, крім як для потреб Церкви та облаштування парково- рекреаційної зони – не може бути», — зазначено у зверненні депутатів.

Сподіваємося Президент відреагує та допоможе встановити справедливість. 

Адже міська рада Львова передала ділянку Нижніх Митрополичих Садів у користування Львівської Архиєпархії УГКЦ ще у 2020 році. Після цього Держспецзв’язок подав до суду. Очевидно маючи намір ділянку повернути.

Наскільки мені відомо, Львівська міська рада та адміністрація Держспецзв’язку готові до обговорень, щоб врегулювати спірні питання та інтереси учасників.

Сподіваюся конфлікт буде вирішено на користь держави, територіальної громади та Української греко-католицької церкви».

Читайте також: Війна за Митрополичі сади між УГКЦ і Держспецзв’язком: суд став на бік церкви

Джерело

Новини України