На Полтавщині збільшилась кількість травмованих через ожеледицю

За інформацією: Суспільне Полтава.

Черга у відділенні екстреної допомоги першої лікарні Полтави. Фото: Суспільне Полтава

Як повідомив Суспільному виконувач обов’язків завідувача відділення екстреної допомоги першої лікарні Полтави Володимир Рожко, здебільшого звертаються з переломами, забоями та пошкодженнями зв’язок.

Вулиця Соборності у Полтаві. Фото: Суспільне Полтава

Як розповіла Суспільному заступниця начальника комунального підприємства "ЖЕО 2" Олена Кочеткова, на вулицях міста працюють 286 двірників.

"Прибираємо прибудинкову територію, яка закріплена за нашим підприємством, прибирається червона лінія, посипається піщано-сольовою сумішшю. Якщо зверху ідуть опади, то сніг її просто прибиває, якщо йде дощ — її вимиває, вона стікає в калюжі. Тому не завжди це видно і не завжди вона є настільки дієвою, настільки б хотілося", — розповіла Олена Кочеткова.

Яку погоду прогнозують на Полтавщині 19-21 грудня

У регіоні зафіксували висоту снігового покриву від 2,5 до 14 сантиметрів, повідомила синоптикиня Олена Леонтьєва.

Вулиця Капітана Володимира Кісельова у Полтаві. Фото: Суспільне Полтава

"У східних регіонах, у тому числі й Полтаві, ожеледиця ще тримається, бо тримається сніговий покрив. І там, де не були почищені дороги, там, де накопичився товстий шар спресованого снігу, що і є ожеледицею, то найближчу добу він навряд чи розтане. Далі, 20 і 21 грудня, коли денні температури підвищаться, очікуємо, що сніговий покрив зійде", — пояснила синоптикиня Олена Леонтьєва.

Новини України