До уваги кам’янчан: що буде з цінами на продукти до кінця зими

Ціни до кінця зими, швидше за все, будуть більш-менш стабільні. Традиційно дорожчатимуть овочі та м’ясо, пише УНІАН.

“Десь на початку, може в середині весни буде вже дві ціни на овочі – овочі нового врожаю, які будуть завозити з-за кордону, і овочі старого врожаю – ціни будуть істотного відрізнятися. Що стосується помідор і огірків, то тут теж буде дві ціни – імпорт, який буде їхати з півдня, зокрема з Туреччини, і українські парникові”, – розповів член Економічного дискусійного клубу Олег Пензін в ефірі телемарафону.

При цьому він зазначив, що м’ясо теж дорожчатиме, як і молочні продукти.

“Тенденція, яка була весь рік – 10-12% – напевно збережеться, тобто за місяць буде додаватися 1,5-2%. Хліб швидше за все буде триматися в нинішніх цінах, адже був хороший урожай. Молочка до весни теж буде більш-менш трохи рости в ціні, потім буде період збільшення обсягів молока і ціни стабілізуються”, – пояснив економіст.

За його словами, ціни на яйця залежатимуть від експорту – якщо українські яйця не поїдуть за кордон, то ціна дешевшатиме, але поки що ціна буде більш-менш стабільною.

“Є чітка різниця між імпортними продуктами, де все буде залежати від курсу долара і відкритості кордонів, і внутрішнім ринком, який буде слідувати невеликому зростанню цін у зв’язку з витратами на зберігання, а так ціни будуть досить стійкі. Я не думаю, що буде велике зростання”, – підсумував Пензін.

Джерело

Новини України