Польські перевізники через суд домоглися дозволу знову заблокувати кордон

Польські перевізники через суд домоглися дозволу знову заблокувати кордон

Фото: radio.lublin.pl

Польські перевізники отримали через суд дозвіл знову поновити блокаду кордону з Україною та з 18 грудня знову можуть почати протестувати. Таке рішення у п’ятницю ухвалив Крайовий суд у Любліні, повідомляє Радіо Люблін.

Суд розглянув апеляцію польських перевізників на рішення мера Дорогої громади Войцеха Сави, який не погодився на такий протест. На думку суду, рішення не узгоджується із законом про збори. Рішення підлягає негайному виконанню, але може бути оскаржено до апеляційної інстанції. Сам мер Дорогої громади зазначив, що поки не знає, чи подаватиме апеляцію.

— Я ще не вирішив, чи оскаржу постанову суду. У мене є на це 24 години. Обґрунтування ми ще не отримали, чекаємо на обґрунтування і лише тоді зможемо оскаржити це рішення, — сказав чиновник, додавши при цьому, що його рішення було правильним. — Навіть сьогодні, якщо подивитися, черга вже до Дорогуська. Я вважаю, що це буде велика загроза безпеці. Черга вже досягла 60 км і, гадаю, збільшуватиметься.

Тим часом один із організаторів блокади Рафал Меклер на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook розповів, що польські перевізники знову готуються заблокувати Волинський пункт пропуску «Ягодин – Дорогуськ».

Раніше про розблокування пункту пропуску «Ягодин — Дорогуськ» з 14.00 11 грудня повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков. Блокування найбільшого вантажного пункту пропуску тривало понад місяць.

6 листопада польські перевізники з вимогою скасування «транспортного безвізу» ЄС з Україною заблокували рух вантажівок на трьох пунктах пропуску — «Краковець-Корчева», «Рава-Руська-Гребенне» та «Ягодин-Дорогуськ». 23 листопада до блокованих додався пункт пропуску «Шегіні-Медика».

Джерело

Новини України