Олена Зеленська відвідала дві школи Львова

Перша леді Олена Зеленська ознайомилась з впровадженням на Львівщині реформи шкільного харчування.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Щоб побачити на власні очі, як упроваджують зміни в навчальних закладах, вона відвідала дві школи.

Олена Зеленська перебуває з робочим візитом у Львівській області. Під її керівництвом відбулась робоча нарада, присвячена реалізації Стратегії реформи шкільного харчування й тиражуванню її успішних кейсів у громадах Львівщини. Щоб побачити на власні очі, як упроваджують зміни в навчальних закладах, вона відвідала дві школи. В одній є опорна кухня, що готує одразу для кількох закладів, в іншій, навпаки, отримують готову гарячу їжу.

Станом на зараз 292 тисячі дітей навчаються в 1093 школах і садках Львівської області. У них активно запроваджується нове корисне меню, яке відповідає сучасним вимогам: містить свіжі фрукти й овочі, салати.

Читайте також: На Львівщині найкраще шкільне меню зробила директорка школи

Однак не у всіх: лише 9 % харчоблоків оновили. А поки не всі мають змогу готувати на місцях, вихід знайшли в опорних кухнях, де в уже осучаснених харчоблоках їжу готують одразу для кількох найближчих закладів.

«Це дуже непросто – проводити модернізацію під час боротьби за виживання. Знаю це за багатьма проєктами, якими опікуюся. Але ми не маємо на зміни іншого часу. Ми живемо тут і зараз, а наші діти й поготів: це їхнє єдине й неповторне дитинство. Тому реформа шкільного харчування, мета якої – дати кожній дитині якісну, корисну та смачну їжу, а також прищепити здорові харчові звички на все життя, триває просто зараз. Під час оборони країни. Бо це теж оборона – наших наступних поколінь», — наголосила Перша леді.

Львівська ОВА наступного року планує створити ще 7 опорних кухонь. Про це розповів очільник області Максим Козицький та директор департаменту освіти і науки Олег Паска.

«Львівщина працює далі. На її прикладі бачу, що тримати оборону й водночас розвиватися – можливо. Для мене ж головне – щоб реформа набирала обертів, щоб не було роздумів: «Чи на часі?» Бо це те саме, що спитати: «Чи на часі здоров’я моїх дітей?» Думаю, відповідь очевидна», — додала Олена Зеленська.

Учора Олена Зеленська завітала до Львівського медичного фахового коледжу післядипломної освіти.

Нагадаємо, 15 грудня у Львові Зеленський, Єрмак і Козицький поклали квіти на могили героїв на Марсовому полі Личаківського кладовища.

Уночі 15 грудня Президент України Володимир Зеленський прибув до Львова.

Джерело

Новини України