Повістку священнику на Львівщині вручала цивільна особа у військовій формі

Львівський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки відреагував на поширене в соцмережах відео, на якому чоловік у військовій формі зневажливо спілкується зі священником.

У Львівському ТЦК та СП повідомили, що чоловік у військовій формі з відео не є працівником військкомату, пише DailyLviv.com.

Зазначається, що він є цивільним і мав особисту неприязнь до священнослужителя і втрутився в розмову в процесі видачі повістки працівниками ТЦК і СП.

«Водночас дії військовослужбовців ТЦК та СП були правомірними, повістка була виписана заздалегідь. Священник є військовозобовʼязаним і викликався у ТЦК та СП для уточнення військооблікових даних», – повідомили у Львівському обласному ТЦК та СП.

Читайте також: Чоловіки призовного віку у спортзалах або відпочинкових комплексах не є привілейованими — заява ТЦК СП

Напередодні, 12 грудня, місцеві Telegram-канали опублікували відео, на якому чоловік у військовій формі грубо спілкується зі священником та звинувачує його в неявці до територіального центру комплектування.

Також він сказав, що якщо священник не з’явиться у ТЦК, то його відвезуть туди силою. Судячи з діалогу, чоловіки між собою знайомі, тому що військовий дорікає священнику за його поведінку на похороні сина, який загинув на війні.

У описі до відео користувачі зазначали, що інцидент трапився в Стрийському районі, а священником є отець Андрій Чмир, який служить у греко-католицькій церкві в селі Дуліби.

Читайте також: У спортивних і фітнесклубах Львова вручають повістки

Не чекати повістки: чоловіки Львівщини віком від 18 до 60 років мають прибути до ТЦК

Джерело

Новини України