У Кам’янському – на рівні Європи та Америки

Якщо скласти своєрідний рейтинг найбільш значущих подій Кам’янського за 2023 рік, то відкриття та початок роботи клініки «Медикум», що по вулиці Героїв-Рятувальників (колишня Москворецька) займе в такому рейтингу одне з перших місць.
Висока фахова кваліфікація персоналу, найновіше обладнання на рівні світових стандартів, дбайливе ставлення до кожного пацієнта – все це стало своєрідною візитною карткою «Медикуму», і вже тисячі кам’янчан скористувалися послугами цієї клініки. Вперше в історії нашого міста для того, щоб зробити складну операцію, вже не потрібно їхати за кордон, у Київ або в Дніпро – тут операцію зроблять не гірше, аніж за тридев’ять земель, забезпечать найкращі умови для пацієнтів і обов’язкове медичне спостереження після операції.
Серед багатьох недугів, які лікують у «Медикумі», є й таке поширене зараз захворювання, як катаракта. Про це розповідає наш співрозмовник, лікар-офтальмолог клініки Артем Бурчак.


–    Спочатку трохи про це захворювання, – каже  Артем Миколайович. – Катаракта – це захворювання очей, при якому кришталик, розташований всередині ока, стає мутним, що значно погіршує зір. Головний засіб лікування – це хірургічне втручання, коли хворий кришталик замінюється імплантом. Застосовуються сучасні ультразвукові технології та спеціальні лінзи різних типів, що значно покращує зір. При цьому відновлення після операції зазвичай займає кілька днів, сама операція робиться протягом кількох хвилин. Результат – це значне покращення зору і, звісно, якості життя пацієнта, адже він не лише повертає собі гарний зір, а й розширює свої можливості – читати, водити автомобіль, розрізняти кольори і таке інше. Такі операції у «Медикумі» проводяться з червня, і вже більше сотні містян скористувались нашими послугами.
–    Як саме проходить процес операції?
–    Рішення про проведення операції приймає лікар. Також лікар проводить підбір кришталика. Все це, а також необхідні аналізи, входять у вартість операції. Зазвичай це – хірургія одного дня. Пацієнт прибуває до «Медикуму», в той же день проводиться операція, а це – десь 15 хвилин, потім ще 2-3 години хворий знаходиться у нас під наглядом лікаря, після чого його виписують додому. Ще місяць лікар буде спостерігати за процесом адаптації нового кришталика, це також входить у вартість операції.  Також у вартість входить і підбір окулярів.


–    Звісно, кам’янчан цікавить якість обладнання та кваліфікація лікарів…
–    Для проведення таких операцій ми використовуємо найсучасніше обладнання американської фірми «Алкон», використовуємо також і кришталики-імпланти цього виробника. І це – наш свідомий вибір, бо саме ця фірма вважається кращою у світі офтальмології. Оперує в «Медикумі» лікар із Запоріжжя Дмитро Гончаров – один з кращих спеціалістів в Україні по хірургічному лікуванню катаракти. Це – лікар вищої кваліфікаційної категорії, медик у 5-му поколінні. Його загальний хірургічний стаж складає 30 років, на рахунку – 16 тисяч подібних операцій.

Операції проходять під місцевою анестезією, використовується, як я вже казав, сучасна ультразвукова технологія.
–    Ну і традиційне питання – вартість операції?
–    Від 18 тисяч гривень. При цьому є пільги для пенсіонерів – аналізи у них беруться безкоштовно. Також є пільги для воїнів Збройних Сил України та учасників бойових дій – для них кришталики надаються безкоштовно.
Ми – перший приватний медичний заклад у Кам’янському, який проводить такі складні операції.  І, як показує практика, операції пройшли успішно. Тому запрошуємо містян у «Медикум», якісне лікування очей, індивідуальний підхід до кожного пацієнта, використання найсучасніших технологій і обладнання гарантуємо! – завершує розмову Артем Бурчак.

Джерело

Новини України