Після зустрічі із Зеленським голова МВФ оголосила про черговий транш для України

Після зустрічі із Зеленським голова МВФ оголосила про черговий транш для України

Фото: Getty Images

На фоні візиту президента Володимира Зеленського до США рада директорів Міжнародного валютного фонду погодила другий перегляд програми розширеного фінансування (EFF) для України. Найближчими днями до бюджету надійдуть 900 мільйонів доларів. Про це директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва оголосила на спільній із Зеленським пресконференції. 

— Як я і казав: гроші будуть. Рада директорів сьогодні затвердила другий перегляд програми розширеного кредитування, який також уможливлює перерахування Українському уряду третього траншу в розмірі близько до 900 млн доларів, — написав у Фейсбуці заступник виконавчого директора від України у МВФ Владислав Рашкован.  

Отримані від МВФ кошти підуть на покриття дефіциту держбюджету України на 2023 рік. Це останній транш МВФ цього року. Наступного Україна має отримати від Фонду $5,4 млрд в разі виконання умов програми. Програма розширеного фінансування (The Extended Fund Facility) обсягом $15,6 млрд розрахована на чотири роки.


 

 

 

Джерело

Новини України