«На нас чекають буремні часи»: експерт оцінив ситуацію на передовій

Ситуація на фронті доволі складна, наголосив Селезньов.

Владислав Селезньов оцінив ситуацію на фронті / фото 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада

На всій лінії бойового зіткнення наразі немає жодної спокійної ділянки. Вороже угруповання в Україні збільшилося щонайменше на 50 тисяч осіб. 

Про це заявив в ефірі «Еспресо» військовий експерт, екс-речник Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов. Він зауважив, що ситуація на фронті доволі складна. 

«Генеральний штаб звітував, що ЗСУ щодоби знищували від 600 до 1300 ворожих вояків, але за останні два місяці вороже угруповання військ збільшилося щонайменше на 50 тис. осіб. Якщо два місяці тому ми оперували цифрою в 400 тис., то зараз зосереджено 450 тис. лише збройних сил РФ, не враховуючи добровольчі рухи та формування. Також треба додати 30 тис. росгвардійців, які виконують місію окупаційної влади й певні заходи на глибині тимчасово окупованої території України. Тобто майже півмільйонне угруповання – це досить потужна сила», – пояснив Селезньов.

Відео дня

При цьому він зауважив, що у ворога є не тільки людський ресурс, але і матеріально-технічний. Зокрема, на фронті зросла кількість застосування противником артилерійських засобів і бронетехніки.

Селезньов наголосив, що наразі на всій 1350-кілометровій лінії бойового зіткнення немає жодної спокійної ділянки. Окупаційні війська всюди намагаються нав’язати свій порядок денний, «а ЗСУ змушені рефлексувати».

«Ворог атакує на Куп’янському й Лиманському напрямках. Тривають запеклі бої західніше від Бахмута. Окупанти намагаються реалізувати тактику осади Часова Яра. Тобто вже можна заявляти про початок операції з оборони цього населеного пункту, який є критично важливим для захисту агломерації Слов’янськ – Краматорськ. Очевидно, що попереду нас чекають буремні часи. Попри погодні умови, ворог продовжує тиск. Ключовий фактор, який буде визначати спроможність українського війська чинити спротив, – це наявність ресурсів у наших воїнів», – резюмував Селезньов.

Джерело

Новини України