У Бельгії, Австрії, Нідерландах та Італії закликали бойкотувати польських перевізників

Автори листа висловили сподівання, що польські транспортні компанії швидко завершать блокаду, якщо компанії в Західній Європі бойкотуватимуть їх, поки триває блокада кордону з Україною.

Торговельні асоціації та палати Бельгії, Австрії, Нідерландів та Італії закликали до бойкоту польських автоперевізників, які влаштували транспортну блокаду на кордоні з Україною.  

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на відкритий лист згаданих торговельних асоціацій та палат, пише DailyLviv.com

«Закликаємо всі компанії ЄС та представників відповідних транспортних секторів не поновлювати транспортні контракти та не укладати нові контракти з польськими транспортними компаніями, поки вони продовжуватимуть блокувати польсько-український кордон», — йдеться у відкритому зверненні. 

Автори листа також нагадали, що після того, як Росія почала блокаду українських морських портів, в розпорядженні України залишився лише автомобільний транспорт для ввезення або вивезення товарів з країни. Два роки триваючої війни призвели до збіднення населення. Блокада на польско-українському кордоні, що була влаштована польськими транспортними профспілками, триває вже з 6 листопада, її планують продовжити до кінця січня. 

Наслідком цієї блокади, як наголошується у документі, стали зростання цін та нестача пального в Україні. Наразі лише гуманітарні та військові вантажі можуть перетинати кордон, що призвело до падіння обсягу експорту з України на 40% лише у листопаді. Двоє українських водіїв померли у черзі з більш ніж 2,5 тисячі вантажних автомобілів, що скупчилися поблизу кордону. 

Автори листа висловили сподівання, що польські транспортні компанії швидко завершать блокаду, якщо компанії в Західній Європі бойкотуватимуть їх, поки триває блокада кордону з Україною.

Документ підписали представники Бізнес-клубу Бельгія-Україна, Українсько-австрійської асоціації, Торговельної палати Нідерланди-Україна, Української торговельної палати в Італії. 

Джерело

Новини України