В Одесі викрили шахрая

Зловмисник ошукав п’ятьох співмістян, завдавши їм загалом 2,5 тисячі гривень збитків. За скоєне йому загрожує від штрафу до позбавлення волі.

Працівники відділу поліції № 5 Одеського районного управління поліції № 1 встановили, що правопорушник, використовуючи власний мобільний телефон, розмістив на одній із популярних інтернет-платформ оголошення щодо продажу інфрачервоного обігрівача вартістю 1200 гривень, якого насправді не мав. Спілкуючись із потенційними покупцями, чоловік запевняв їх у наявності товару і обіцяв відправити поштою після передоплати у розмірі 500 гривень. Коли ж введені в оману люди перераховували гроші на абонентський номер «продавця», він припиняв з ними зв’язок. За три дні зловмисник «поповнив» свій рахунок на 2,5 тисячі гривень.

Потерпілі, не дочекавшись обіцяного, звернулися до поліції. В ході досудового розслідування поліцейські встановили та розшукали зловмисника і вилучили у нього мобільний телефон з інформацією, що підтверджує його причетність до правопорушення. Чоловік у скоєному зізнався і відшкодував людям завдані матеріальні збитки.

«Слідчі під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру за ч.ч. 1 та 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Йдеться про заволодіння чужим майном шляхом обману, тобто шахрайство, зокрема вчинене повторно. Правопорушнику загрожує покарання у вигляді штрафу від 51 до 68 тис. гривень або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Слідство триває», — розповів слідчий територіального підрозділу поліції Владислав Бахчиванжи.

Джерело

Новини України