У полтавській книгарні за вільний донат можна придбати вживані книги: на що збирають волонтери

За інформацією: Суспільне Полтава.

Анжеліка Слободанюк, місцева жителька. Фото: Суспільне Полтава

"1929-го року видання книга, «Велика медична енциклопедія». Можливо, книгу можна буде відремонтувати, в неї є своя історія, пожила вона свого. Можливо, можна буде продати її на аукціоні та виручити хороші гроші і ці гроші підуть на потреби наших захисників, наших героїв", — розповіла місцева жителька Анжеліка Слободанюк.

У книгарні можна придбати книги за донат. Як розповіла Суспільному співорганізаторка акції Аліса Куценко, зібрані гроші витратять на закупівлю дрона для 407-го окремого стрілецького підрозділу, який нині перебуває на Авдіївському напрямку. Там служить чоловік Анжеліки.

Дмитро Плахота, волонтер. Фото: Суспільне Полтава

"Нам передають вже непотрібну літературу, тобто, якщо люди почитали, вони не хочуть їх продавати, звертаються до нас. Це або художня література, або якісь такі книги, які призначені для якоїсь окремої цілі, наприклад, книги про науку або ж навіть рецепти для кулінарії", — сказав волонтер Дмитро Плахота.

"В основному несуть люди художню літературу, дитячу, довідкову, навчальну. Дуже багато підручників, це знахідка для батьків, які знаходять, наприклад, книжки-збірки для 10-11 класів чи для 8-11 класів. Вони пригадують шкільну програму і можуть допомогти своїм дітям з домашнім завданням", — повідомив співорганізаторка акції Аліса Куценко.

Книги українських видавництв продають постійно у книгарні та під час благодійних акцій. Таку масштабну акцію проводять втретє.

У полтавській книгарні за вільний донат можна придбати вживані книги. Фото: Суспільне Полтава

"Збір триває постійно у нас у книгарні. Люди приносять або приходять на такі акції, як «барахолка», яка була вчора. Ми на місці перепродуємо їх: якщо за книжку поштучно можна виручити більше, ми це робимо", — додала співорганізаторка акції Аліса Куценко.

Також волонтери збирають російськомовні видання та здають їх на переробку. За час останньої акції зібрали найбільшу кількість макулатури, говорить Аліса Куценко.

"Всю непотрібну російську літературу, яка не йде на продаж, ми здаємо на макулатуру. 843 кілограми нам передали російської літератури", — додав волонтер Дмитро Плахота.

Придбати книжки та задонатити для військових можна у книгарні до 28 грудня.

Новини України