В РФ собака депутата-«єдинороса» жорстоко покалічив дитину

Власник тварини відмовився фінансово допомагати дитині під час лікування.

В РФ собака депутата покалічила дитину / фото ua.depositphotos.com

У Саратові собака депутата-«єдинороса» напав на 6-річну дитину, відкусив їй шматок щоки та шкіру на потилиці. Власник тварини відмовився допомагати сім’ї потерпілого.

Як повідомляє «Осторожно, новости», інцидент стався влітку, коли 6-річний Платон періодично проводив час у бабусі на дачі під Саратовом. Вранці 11 серпня батько дитини знову привіз його за місто. Хлопчик вирішив подивитись сусідню ділянку, де мешкав його товариш — внук депутата Івана Єгорушкіна.

Депутат Єгорушкін / «Осторожно, новости»

За даними каналу, Платон побачив, що вдома нікого немає, і повертався додому, але на нього напав собака породи акіта-іну.

Відео дня

«Платон дружив із онуком Єгорушкіна, у них немає паркану та вольєру. Коли він побачив, що вдома нікого немає, повернувся назад. У цей момент собака вчепився в потилицю і відірвав частину шкіри. Коли Платон обернувся обличчям, він вирвав частину щоки», — розповідає мати постраждалого хлопчика.

Травмована дитина / t.me/ostorozhno_novostiТравмована дитина / t.me/ostorozhno_novosti

Хлопчика відвезли до лікарні. Лікарі діагностували у дитини рани в ділянці шиї, щоки, потилиці та садна на грудях. За словами рідних, спочатку депутат Єгорушкін пропонував сплатити «палату» у лікарні, але потім змінив ставлення: коли сім’я запропонувала відшкодувати реабілітацію Платона, заявив, що зробить це лише за рішенням суду. Поліція відмовила батькам у порушенні кримінальної справи після проведення перевірки. Перша державна експертиза встановила, що хлопчик зазнав незначних травм. Нині родина чекає на повторну.

Платон ходить до психолога і на фізіопроцедури, хлопчик переніс пересадку шкіри. Собака вирвав йому шматок щоки разом з частиною м’язів і нервів, тому рубець після пересадки шкіри почав тягнути шкіру та око — воно може перестати закриватися, і доведеться робити підтяжку, щоб не втратити зір.

Психолог зазначає, що хлопчик тяжко переживає питання про напад тварини, на опрацювання цієї травми у нього підуть роки. Депутат продовжує відмовляти у допомозі сім’ї постраждалої дитини.

Джерело

Новини України