Термін експлуатації першого енергоблоку ПАЕС продовжили на 10 років

Термін експлуатації першого енергоблоку ПАЕС продовжили на 10 років

Фото: Енергоатом Роботу енергоблока №1 Південноукраїнської АЕС продовжено

Після 2033 року енергоблок №1 ПАЕС стане першим в Україні блоком потужністю 1000 МВт, який працюватиме 50 років.

Державна інспекція ядерного регулювання дозволила експлуатацію енергоблоку №1 Південноукраїнської атомної електростанції до 2 грудня 2033 року. Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики в середу, 6 грудня.   У присутності міністра енергетики Германа Галущенка відповідні дозвільні документи виконуючий обов’язки голови ДІЯРУ Олег Коріков передав президенту Енергоатому Петру Котіну.
  Міністр зауважив, що після завершення наступних 10 років експлуатації енергоблок №1 ПАЕС стане першим в Україні блоком потужністю 1000 МВт, який працює 50 років.   Президенту Енергоатом упідкреслив, що при ухваленні рішення щодо продовження ліцензії регулятор керувався дотриманням норм ядерної і радіаційної безпеки при експлуатації енергоблоку.   Енергоблок №1 Південноукраїнської АЕС був введений в експлуатацію у 1982 році. Ліцензію Держатомрегулювання на право довгострокової експлуатації енергоблок отримав у 2013 році. 

Нагадаємо, у ніч на 2 грудня на Запорізькій АЕС стався восьмий блекаут, внаслідок чого виникла загроза радіаційній безпеці. Згодом енергетики відновили роботу однієї із високовольтних ліній, яка з’єднує ЗАЕС з українською енергосистемою. Наприкінці листопада Запорізька АЕС цілий день перебувала на межі чергового блекаута.

Джерело

Новини України