Що не так з мобілізацією в Україні: командир взводу БПЛА вказав на серйозні мінуси

Людей потрібно грошима мотивувати служити, вважає український воїн.

У ЗСУ назвали мінуси мобілізації в Україні / колаж УНІАН зі скріншотів

Мобілізація в Україні продовжується, але під час цього процесу є серйозні мінуси.

Таку думку висловив командир взводу БПЛА 59-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка української армії Андрій Серган у бесіді з «Радіо Свобода». «…Я бачу черги в барбершопи, в кав’ярні, в спортзали, в ресторани, я скрізь бачу черги, але біля воєнкоматів я черг не бачу», — сказав воїн і додав, що саме тому не може сказати, що мобілізаційні процеси йдуть успішно, та є багато охочих служити.

«…тих, кого збирають по селах, вибачте мені, будь ласка, це робочі хлопці з сільськогосподарського напрямку, який зараз просто «знекровили». І це не добровольці», — підкреслив співбесідник.

Відео дня

Серган вважає, що українській владі необхідно максимально працювати над тим, щоб у людей була мотивація поповнювати лави Збройних сил України. Командир взводу дронів зазначив, що воїни мають отримувати гідну зарплату, а не додаткові тимчасові виплати.

«…Ми розуміємо, що ми підписуємо контракт на 400 чи 500-600 доларів, це десь 20-25 тисяч гривень, це ж і є зарплата. А те, що там додатково платять тридцятку, п’ятдесятку чи сотку — це вже бонуси, і вони не постійні…», — підкреслив він.

Джерело

Новини України