Навчання – у коледжі, виробнича практика – на Каметсталі

Сучасна молодь обирає перспективні професії відповідно до потреб часу і розвитку промисловості. Визначитися на цьому шляху, ознайомитися із майбутньою справою безпосередньо на виробництві, пройти необхідні етапи виробничої практики – у цьому студентам профільних навчальних закладів міста традиційно допомагає Каметсталь. 

У листопаді на підприємстві вперше за новою професією «Комп’ютерний інжиніринг у машинобудуванні» проходили практику студенти Придніпровського металургійного фахового коледжу.
Місцем проходження двотижневої практики для майбутніх спеціалістів став проєктно-конструкторський відділ Каметсталі, де досвідчені фахівці познайомили молодь із найважливішими напрямами та завданнями роботи відділу, технічною документацією і механічними конструкціями – на прикладі стрічкових конвеєрів, які широко використовуються на комбінаті, зокрема, в агломераційному цеху, цеху випалювання вапна тощо.
Практика завершилася цікавою екскурсією підрозділами комбінату, під час якої студенти змогли на власні очі побачити металургійні виробничі процеси, відчути вогненний подих металу, що народжується у велетенських агрегатах, а заразом познайомитися із роботою механізмів та обладнання, які вивчали теоретично та на кресленнях.

– Ми вдячні Каметсталі за надану студентам можливість пройти практику за новою для нашого вишу професією – під керівництвом високопрофесійних фахівців. Екскурсія на виробництво стала яскравим завершальним акордом цієї практики. Побачене у цехах, безперечно, допоможе хлопцям та дівчатам краще зрозуміти свої майбутні задачі і засвоїти нові знання, отримані під час перебування на підприємстві, – зазначила викладач спеціальних дисциплін Дар’я Ліпієнко.

Джерело

Новини України