ФІБА продовжила відсторонення росії та білорусі від міжнародних змагань

Рішення поширюється, зокрема, на змагання баскетболу 3х3

ФІБА продовжила відсторонення росії та білорусі від міжнародних змагань

Фото — Getty Images

Міжнародна федерація баскетболу (FIBA) продовжила відсторонення росії та білорусі від міжнародних змагань. Рішення є безстроковим і діятиме як мінімум до наступного засідання Виконавчого комітету.

ФІБА відсторонила команди країн-агресорів одразу після повномасштабного вторгнення росіян в Україну. Федерація також відхилила заявку росії на проведення Євробаскету-2025.

Раніше Виконком ФІБА не допустив збірні росії та білорусі до кваліфікації на Олімпіаду-2024 та Євробаскет-2025. Дискваліфікація росіян діє на всі змагання під егідою ФІБА, чоловічі та жіночі, в тому числі – у баскетболі 3х3.

Раніше Міжнародний олімпійський комітет негативно відреагував на ідею організації Ігор Дружби росією у 2024 році. Президент МОК Томас Бах заявив, що “російський уряд має намір проводити політизовані змагання”.

У березні Виконком МОК рекомендував повернути російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань у нейтральному статусі. У відповідь на це Кабінет міністрів України прийняв рішення про бойкот відбіркових турнірів на Олімпійські ігри-2024 у Парижі, на які будуть допущені обумовлені спортсмени.

Джерело

Новини України