У Житомирі буде запущено громадський контроль за якістю повітря

Зараз триває прийом заявок на встановлення станцій, подати заявку  може кожен охочий.

Станції у Житомирі встановлює громадська мережа аналізу якості повітря ЛУН Місто AIR https://misto.lun.ua/air. Мережа обʼєднує вже близько 100 станцій у 11 містах України. Станції містам надаються безоплатно. 

Перевірити якість повітря у реальному часі можна буде зайшовши на сайт, встановивши безкоштовний додаток чи запустивши чат-бот. 

Подати заявку на встановити станції може кожен охочий — станції будуть розміщені за вікном приватних осель. Для встановлення станції вдома потрібні розетка  та WIFI-доступ. Заявки на станції приймають через  форму. 

Всього в Житомирі планується встановити 5-7 станцій, перевага у виборі заявок буде надаватися таким чином, щоб станції розподілялися по місту рівномірно. 

ЛУН Місто AIR — українська громадська система моніторингу якості повітря.

Проєкт створюють IT-компанія ЛУН та Факультет радіофізики, електроніки та компʼютерних систем КНУ ім. Шевченка. 

Станції вже були запущені в 11 містах: Києві, Львові, Одесі, Чернівцях, Хмельницькому, Тернополі, Івано-Франківську, Ужгороді, Вінниці, Рівному, Луцьку та до кінця року планується запуск в Житомирі. 

Проєкт реалізується  за інформаційної підтримки Житомирської міської ради. Станції передаються місту безкоштовно, обслуговування також є безоплатним.

Якщо виникнуть додаткові питання: [email protected] 

 

Джерело

Новини України