Стало відомо, що заважає швидкій ліквідації наслідків негоди на Одещині

За минулу добу спеціалісти змогли повернути світло для 169 тисяч родин у 294 населених пунктах Одещини, відремонтувати 206 ліній та заживити 3 003 підстанції. Енергетики працювали всю ніч, аби повернути світло до якнайбільшої кількості домівок. Однак електрика наразі наявна не у всіх, і цьому є причина. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на ДТЕК “Одеські електромережі”.

Як пояснили у компанії, передусім енергетики відновлюють високовольтні лінії, від яких живиться якнайбільша кількість клієнтів, після цього виконують ремонт повітряних ліній та підстанцій розподільчих мереж, за тим – відпрацьовують точкові заявки.

Роботи з ліквідації наслідків стихії тривають й досі, проте ускладнюються сніговими заметами на дорогах. Найважче виконувати ремонт ліній, що знаходяться в засніжених полях. Подекуди снігові замети сягають двох метрів. Забезпечити проїзд до таких мереж допомагають органи місцевої влади з використанням важкої техніки.

Станом на 9:00 сьогодні, 28 листопада, без світла залишаються ще 95 580 родин у 312 населених пунктах області. Щоб відновити електропостачання, енергетики вже ремонтують 172 повітряні лінії та 3 119 високовольтних і трансформаторних підстанцій.

Зауважимо, що за прогнозами синоптиків, сьогодні на території Одещини зберігатимуться складні погодні умови. Нагадаємо, сильні пориви вітру можуть призвести до падіння дерев та обриву проводів.
Будьте обережні, не нехтуйте правилами безпеки та не наближайтесь до ліній електропередачі.

У разі відсутності світла, будь ласка, повідомте про це у зручний для вас спосіб через:
– приватні повідомлення на сторінці фейсбук;
– спеціальну форму на сайті ДТЕК в розділі «Відсутня електроенергія?»;
– через чат-бот Telegram або Viber;
– зателефонувавши за номерами кол-центру з мобільного +38 (068/095/073) 750 90 90 або стаціонарного телефону +38 (048) 705 90 90.
Через велику кількість дзвінків лінії кол-центру можуть бути перевантажені.

Джерело

Новини України