Найбільше підприємство Дніпропетровщини отримало єврокредит

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділив Криворізькому гірничо-металургійному комбінату ПАТ ArcelorMittal Кривий Ріг (АМКР, Дніпропетровська обл.) ще один кредит у розмірі $150 млн на поповнення оборотних коштів для функціонування підприємства.
“Надання пріоритетного кредиту на суму до $150 млн. українському АТ “ArcelorMittal Кривий Ріг” (Україна), контрольний пакет акцій у якому належить ArcelorMittal Group. Мета проекту: кредит буде використано для фінансування потреб в оборотному капіталі компанії для забезпечення безперервності діяльності в Україні”, – пояснюється ЄБРР.
Уточнюється, що ЄБРР схвалив проект 15 листопада поточного року, і вже йде виділення коштів.
Пояснюється, що проект надасть екстрену підтримку ліквідності для збереження людського капіталу АМКР, а також цільову технічну підтримку для розробки та реалізації нової спеціальної програми професійної реінтеграції для ветеранів війни відповідно до кращих практик.
“Додаткова (підтримка — ІФ-У) зумовлена фінансуванням банку, яке надається у надзвичайних обставинах, що виникли внаслідок війни в Україні, та пропонує унікальний набір умов. Проект також є гендерно-додатковим відповідно до цільової психосоціальної підтримки, яку компанія надаватиме безпосередньо дружинам ветеранів війни та іншим членам їхніх сімей”, – йдеться в інформації ЄБРР.
Як повідомлялося, ЄБРР 14 грудня 2022 року вже виділяв АМКР кредит $100 млн. на поповнення оборотного капіталу.
АМКР завершив 2022 рік із чистим збитком у розмірі 49 млрд 9,1 млн грн, тоді як у 2021 році отримав чистий прибуток 25 млрд 216,1 млн грн. Непогашений збиток до кінця минулого року становив 3 млрд 283,6 млн грн. Вартість активів у 2022 році скоротилася вдвічі – до 52 млрд 682,8 млн грн.
Раніше генеральний директор АМКР Мауро Лонгобардо під час спілкування з трудовим колективом та керівниками підрозділів повідомляв, що за всіма показниками минулий рік був складним для підприємства: “Фінансова ситуація була дуже складною, маємо значний чистий збиток, але ми отримали значну фінансову допомогу від корпорації ArcelorMittal. вона становила понад $600 млн”, – пояснював топ-менеджер.
ArcelorMittal Кривий Ріг – найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури та катанки.
ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом “ArcelorMittal Кривий Ріг” та рядом малих компаній, зокрема, ПАТ “ArcelorMittal Берислав”.

Джерело

Новини України