На Полтавщині у 40 громадах школи через негоду перейшли на дистанційне навчання

За інформацією: Суспільне Полтава.

Хуртовина в Полтаві. 27 листопада 2023 року. Суспільне Полтава

362 школи в Полтавській області 27 листопада навчаються за дистанційною формою навчання. Таке рішення ухвалили в громадах через негоду.

Про це Суспільному повідомила речниця обласної військової адміністрації Анна Васецька.

Зокрема, дистанційно працюють школи Білицької, Білоцерківської, Великобагачанської, Великобудищанської, Великорублівської, Великосорочинської, Глобинської, Гоголівської, Градизької, Гребінківської, Драбинівської, Заводської, Зіньківської, Кам’янопотоківської, Кобеляцької, Козельщинської, Коломацької, Комишнянської, Краснолуцької, Кременчуцької, Лохвицької, Лубенської, Лютенської, Нехворощанської, Новогалещинської, Новооржицької, Оболонської, Омельницької, Оржицької, Петрівсько-Роменської, Пирятинської, Піщанської, Пришибської, Ромоданівської, Семенівської, Сенчанської, Сергіївської, Хорольської, Чорнухинської та Шишацької громад.

За словами Васецької, в деяких містах школи можуть працювати очно або змішано, а в селах, які входять до складу громади – дистанційно. Рішення про те, який формат навчання буде 28 листопада, ухвалюватимуть залежно від погодних умов.

Що відомо про негоду на Полтавщині

Сніг та сильний вітер у частині населених пунктів Полтавської області почався увечері 26 листопада. Станом на 08:00 27 листопада знеструмлено 437 населених пунктів у Полтавській області, без електропостачання понад 18 тисяч жителів.

В області на дорогах державного значення працює 158 снігоприбиральних машин. За добу розчищено 1900 кілометрів доріг. Рух на дорогах не зупинений. Особливо складна ситуація в Лубенському районі, повідомила речниця Служби відновлення та розвитку інфраструктури області Юлія Ткаченко.

Новини України