Поліцейські Костянтинівки провели профілактичні заходи із дітьми

Головною метою безпекових занять було недопущення травматизму та загибелі неповнолітніх мешканців міста у ДТП.

З початку року на території обслуговування поліції Костянтинівки сталось три дорожньо-транспортні пригоди за участі неповнолітніх — у результаті четверо підлітків зазнали травмування, один загинув.

Зібравши дітей у безпечному від обстрілів місці, інспектор з ювенальної превенції розповів про правила дорожнього руху для пішоходів, безпечну поведінку поблизу проїжджої частини. Для Костянтинівки це є особливо актуальним, адже у темний час в місті продовжує діяти режим світломаскування та не працює вуличне освітлення.

В ході розмови з поліцейським діти згадали, що завжди необхідно звертати увагу на світлофор: переходити дорогу на зелене світло, додатково подивившись ліворуч та праворуч. За відсутності світлофора слід користуватись виключно пішохідними переходами, не перебігати проїжджу частину перед транспортом.

Також важливою складовою безпеки є користування світловідбивальними елементами – їх діти повинні носити як на одязі, так і на рюкзаках, а в теплу пору року закріплювати на велосипедах та самокатах.

Як показує практика, не аби яку небезпеку складають поїздки неповнолітніх у якості пасажирів з особами, що не мають водійського посвідчення або навичок керування транспортним засобом.

Наприкінці занять поліцейські розповіли про свою роботу в умовах війни та продемонстрували засоби індивідуального захисту, які використовують для захисту від уламків та вражаючіх елементів ворожих боєприпасів.

Джерело

Новини України