Факт. Котеджі в Буковелі: Як отримати прибуток від інвестицій у гірський туризм

Факт. Котеджі в Буковелі: Як отримати прибуток від інвестицій у гірський туризм

Нині важко повірити, що багате сьогодні село Поляниця колись було депресивним населеним пунктом. Але завдяки грамотним інвестиціям у гірський туризм бюджет курортного селища виріс у 300 разів за останні 20 років. 2001 року це було 336 тисяч гривень, а до 2022 року сума зросла до 100 млн гривень.

Демографія села також демонструє позитивні тенденції. Звідси ніхто не їде на заробітки за кордон. А земля, приватизована раніше місцевими жителями, перетворилася на дорогий та високоліквідний актив. З появою Буковеля вартість у доларах за сотку додала щонайменше пару нулів.

Місцеві люди також не сидять на місці. Вони відкривають магазини, ресторани, зелені садиби, готелі та атракціони. А також підприємства сфери послуг. У місцевій громаді активно розвивається та формується стійкий середній клас.

За найкращих часів до Буковеля приїжджали до мільйона туристів за рік, з них кілька десятків і навіть сотень тисяч закордонних туристів. Навіть зараз, після пандемії та в умовах війни інвестори з усієї України вкладають гроші в курортну нерухомість та бізнес Буковеля.

Найрентабельнішим варіантом вважається купівля сучасного котеджу для здачі в оренду та вигідного перепродажу в майбутньому.

Що робить гірський курорт та котеджні містечка в ньому привабливими для інвестицій

Сьогодні такий формат інвестицій, як купівля будинку в Поляниці, спричинить схвалення навіть у найбільш консервативних і обережних бізнесменів. І вони мають рацію, тому що відразу зможуть навести ряд переконливих аргументів:

Транспортна доступність — в безпосередній близькості від курорту Буковель знаходиться залізнична станція Яремче. Автомобільні дороги у всій Івано-Франківській області, у тому числі й у гірських районах, давно упорядковані. Всього за 80 км від Буковеля знаходиться залізнична станція Коломия, яка впевнено перетворюється на транспортно-логістичний міжнародний хаб. Вже працює пряме залізничне сполучення з Варшавою, на черзі запуск поїзда до румунської Сігієти-Мармації. Зручна транспортна інфраструктура гарантує стабільний приплив відвідувачів, зацікавлених в оренді курортної нерухомості.

Стабільний дохід від оренди — за даними компанії котеджного містечка «Трувіль», що управляє, середньорічна завантаженість сучасної курортної нерухомості Буковеля зберігається на рівні 50%, а в період високого сезону зростає до 90%. Дивлячись на ці цифри, не важко спрогнозувати стабільний фінансовий потік у вигляді платежів по оренді.

Звідси випливає така перевага — мінімум періодів простою. Буковель лише на початку розвитку позиціонував себе, як зимовий курорт. Наразі стабільний потік туристів можна спостерігати тут усі 365 днів на рік, незалежно від сезону. Звісно, без ефективного управління нерухомістю складно забезпечити стабільне завантаження об’єкта. Але…

Для цього досвідчені інвестори обирають об’єкти, які займається ефективна керуюча компанія. Завдяки їй проста інвестиція у курортний котедж стає стабільним джерелом високого пасивного доходу.

Наприклад, компанія котеджного містечка TrueVille, що управляє, допомагає не тільки інвестувати в сучасний котедж в Буковелі, але і максимально ефективно розпоряджатися придбаним інвестиційним активом. Керівна компанія економить час та нерви інвестора, тому що бере на себе всі операційні турботи, пов’язані зі здаванням в оренду та обслуговуванням котеджу.

Факт. Котеджі в Буковелі: Як отримати прибуток від інвестицій у гірський туризм

Факт. Котеджі в Буковелі: Як отримати прибуток від інвестицій у гірський туризм

Що вказує на прибутковість та інвестиційну привабливість котеджів TrueVille

Керівна компанія вже провела попередню аналітичну роботу та опублікувала такі прогнозні показники:

EBITDA по одному котеджу від $25 000 на рік за несприятливих умов на ринку та $38 000 на рік за більш інтенсивного розвитку економіки України. Середня ціна проживання в котеджах у Буковелі за рік становить $172 на добу, і цей показник постійно зростає. Приблизна річна доходність відразу після придбання котеджу 8-12% річних. Середній термін 100% окупності проекту складає 9 років. А середньорічна окупність, вона ROI розрахована на рівні 10.4%.

Як отримати максимальний прибуток від інвестицій у котеджі «Трувіль» на території Буковелю

Дотримуйтесь покрокової інструкції для інвестора з виходом на мінімальний прибуток від $25 000 доларів на рік:

Вкладайте гроші в один із 13 котеджів, доступних на стадії будівництва, щоб отримати додаткові 30% прибутку за рахунок
зростання вартості одразу після введення в експлуатацію. Ухвалюйте рішення, поки тримається демократична ціна $2500 за квадратний метр площі. Зверніть увагу, що ви стаєте власником котеджу в Буковелі, площею 115,9 квадратних метрів та ділянкою для відпочинку, розміром дві сотні. Укладіть на 5 років договір співпраці з компанією, що управляє, щоб: отримувати 70% прибутку від здавання котеджу в оренду; не займатися дрібним ремонтом та прибиранням приміщень; швидко та коректно закрити всі юридичні та фінансові питання; отримувати стабільний щомісячний прибуток від оренди; почати здавати в оренду повністю готовий до цього котедж одразу після придбання; своєчасно отримувати фінансову звітність в особистому кабінеті власного CRM котеджного міста.

Факт. Котеджі в Буковелі: Як отримати прибуток від інвестицій у гірський туризм

Факт. Котеджі в Буковелі: Як отримати прибуток від інвестицій у гірський туризм

Внаслідок активізації внутрішнього туризму Буковель лише за 2022 рік відвідали близько 2 млн туристів з України.

Увага! Якщо вас зацікавила пропозиція вкласти гроші у прибуткові котеджі «Трувіль» у курортному Буковелі, запрошуємо вас на огляд котеджів.

Все, що потрібно заповнити форму нижче, а ми зв’яжемося з вами, обговоримо всі подробиці, а також призначимо екскурсію у зручний день та час.

Деталі на trueville.com.ua

Джерело

Новини України