Трансгендерна футболістка завершила кар’єру, бо ніхто не хотів з нею грати

Трансгендерна футболістка завершила кар'єру, бо ніхто не хотів з нею грати

Фото: Sky Sports Франческа Нідхем

Франческа Нідхем поскаржилася на дискримінацію в жіночому футболі і повісила бутси на цвях.

Трансгендерна футболістка жіночого складу Россінгтон Мейн Франческа Нідхем оголосила про завершення кар’єри. Причина досить проста, як повідомляє Sky Sports, суперниці з інших команд просто відмовлялися виходити на поле проти неї. Франческа сприйняла це як дискримінацію.

«В інтересах мого клубу і моїх товаришів по команді, які підтримують мене, я прийняла рішення припинити грати у футбол у найближчому майбутньому. Це рішення ґрунтується на бажанні захистити команду і траєкторію розвитку клубу. Прикро визнавати, що ця ситуація суперечить політиці інклюзивності, враховуючи, що я старанно виконувала всі вимоги Футбольної асоціації, щоб продовжувати грати.

Щиро сподіваюся, що це питання, пов’язане з дискримінацією щодо мене, може бути вирішене мирно і швидко за підтримки Футбольної асоціації та політики, яку вона розробила і затвердила», — заявила Нідхем.

Трансгендерна футболістка завершила кар'єру, бо ніхто не хотів з нею грати

   Франческа Нідхем під час тренування свого клубу

Футбольна асоціація Англії відреагувала на новину. У заяві йдеться, що організація шукає способи знайти рішення.

«Зараз ми переглядаємо нашу політику щодо трансґендерів в англійському футболі, як і багато інших національних федерацій, щоб забезпечити інклюзивність і безпеку для всіх».

Нагадаємо, раніше футболісти Ізраїлю дотепно обійшли заборону від УЄФА.

 

Джерело

Новини України